Har du spørgsmål? Ring idag på
75 93 16 21

Motion for kræftramte

- et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse i Fredericia

Et motionshold for dig der har eller har haft kræft med efterfølgende ”cafe/hygge”

Torsdag kl. 11.00 - 12.00 i Træningscenteret og Ficness -Sal 1​Læs mere i folderen her

Kilde: forsker, cand.scient., Ph.d. Nina Føns Johnsen

​Det er en fordel at røre sig, hvis man har kræft – og det gælder både under og efter en kræftbehandling. Selv lidt motion er bedre end slet ikke at røre sig.

Iflg. Kræftens Bekæmpelse, er der faktisk forskning der påviser, at mange af bivirkningerne ved eksempelvis medicin under et kræftforløb kan undgås ved regelmæssig motion.

MOTION OG BEVÆGELSE HAR EN RÆKKE GODE VIRKNINGER

Ruster kroppen til kemoterapi og mindsker bivirkninger og senfølger. Det er særligt dokumenteret, at træning eller regelmæssig bevægelse hjælper mod den udprægede træthed, man kan opleve.

GIVER MERE ENERGI OG MINDRE TRÆTHED

Giver større kropsbevidsthed. Fysisk aktivitet giver en bedre fornemmelse for kroppen - du genvinder kendskab til kroppen. I perioden under og efter behandlingen kan sygdommen fylde meget - både på det fysiske og på det følelsesmæssige plan.

GIVER RO OG STYRKE

Motion dæmper symptomer på stress og styrker opbygningen af muskelmassen. Begge dele er vigtigt, når man skal komme sig under og efter kræftbehandling.

FORBEDRER IMMUNFORSVARET

Fysisk aktive personer har færre infektioner og er generelt mindre syge end dem, der ikke motionerer.

GAVNER SUNDHEDEN GENERELT

Det er vigtigt, at du passer godt på din krop - også for at forebygge andre sygdomme. Fysisk aktivitet gavner hjerte, kredsløb og blodtryk og modvirker sukkersyge.

TRÆNING UANSET STADIE

Holdet kommer i første omgang til at henvende sig til alle kræftramte - uanset hvilket stadie man er på. Men hvis vi får mange tilmeldinger håber vi på, at vi kan dele holdet op så vi eksempelvis har alle der er i gang med kemobehandling på et hold.

UNDERVISNING

Undervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes ressourcer. Undervisningen vil være en blanding af motionsgymnastik, pilates og callanetics. Der vil ved hver time være en fagperson tilstede fra Kræftens Bekæmpelse.

CAFE

Der vil efter motionstimen blive serveret​gratis kaffe , som giver mulighed for at være sammen med andre i lignende situation.

UNDERVISER

Elin Graversen

PRIS

Pr. person kr. 120 pr. måned. Denne pris er en særpris pga. af samarbejdet mellem Kræften Bekæmpelse og Idræt i dagtimerne. Dit kontingent giver samtidig adgang til Idræt i dagtimernes mange andre gode idrætstilbud.

​Vi glæder os til at se dig

Har du spørgsmål?

Bliv ringet op

Bliv kontaktet

​Vestre Ringvej 100, 7000 Fredericia
Telefon: +45 75 93 16 21
Telefon: +45 21 25 16 17
iid@iid7000.dk
CVR: 19476146